BÖLÜMLERİMİZ

Beyin ve Sinir Cerrahisi; omurga hastalıkları, beyin ve omurilik tümörleri, beyin damar hastalıkları, travmalara bağlı oluşan beyin yaralanmaları, Parkinson, hidrosefali, spinal disrafizm (bel açıklığı), omurga kırıkları, spinal travmalar gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır.

Cildiye; ciltte gelişen sedef, Behçet, egzama, akne, saç dökülmesi, HPV, siğiller, alerji gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları; yeni doğan, çocukluk, ergenlik döneminde yani 0 yaş- 16 yaş arası bireylerin hastalıklarını, büyüme ve gelişim takibini inceleyen branştır. Yeni doğan bebeklerde, anne sütünün önemi konusunda annelerin bilinçlendirilmesi hedef alınarak beslenme planlaması gerçekleştirilir.

Dahiliye; başta diyabet (şeker hastalığı), tansiyon, troit, romatizmal hastalıklar olmak üzere, akciğer hastalıkları, obezite, karaciğer ve safra kesesi hastalıkları, gastrit, reflü gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon; vücudumuzdaki kas ve iskelet sisteminde doğumsal ya da sonradan gelişim göstermiş olan hastalıkları, kaza ve travmalar sonucu eklemlerde gelişen hareket kısıtlamalarını, nörolojik hastalıkların akabinde gelişen ( felç / inme sonrası) hareket kısıtlamalarının fonksiyonellik kazandırılmasındaki tanı ve tedavisini cerrahi işlem dışı uyguladığı egzersizler ile gerçekleştiren branştır.

Gastroenteroloji; mide (mide yanması, reflü, gastroentirit, ülser) hastalıkları, karaciğer hastalıkları (safra kesesi taşları, sarılık), ince ve kalın bağırsak hastalıkları, yemek borusu ve pankreas hastalıklarının GASTROSKOPİ, EDNOSKOPİK ULTRASONOGRAFİ ve KOLONOSKOPİ gibi tanı yöntemlerini kullanarak teşhis ve tedavisini yapan branştır.

Genel cerrahi, göğüs, endokrin sistem, gastrointestinal sistem, kolon, karaciğer, pankreas ve rektum ile ilgili tıbbi sorunlarla uğraşan branştır. Genel cerrahi, kompleks durumlarda zamanında teşhis etmek ve cerrahi müdahale sunmak için her bir hastanın bakımına dahil olan diğer uzmanlarla yakın işbirliği içinde çalışırlar.

Göğüs hastalıkları; akciğer kanseri, KOAH (halk arasında bilinen adıyla Nefes Darlığı), uykuda gece terlemesi, horlama, uyku apnesi, pnömoni (zatürre), bronşit, tüberküloz, verem, hırıltılı solunum, astım ve alerjik hastalıklar, geçmeyen öksürük, sırt ve yan ağrıları, boğmaca ve tüm solunum yolu hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır.

Göz Hastalıkları Bölümü'nde rutin bir göz muayenesinin ilk adımını hastanın görme sorunuyla ilgili şikayetlerinin dinlenmesidir. Şikayetlerin özelliklerine göre rutin bir göz muayenesinde öncelikle, dış görünüm itibariyle kaşlar, göz kapakları ve gözlerin bakış pozisyonu gözlenir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum; kadınlarda doğum öncesi yaştan menopoz ve ötesine kadar ömür boyu süren yolculukları boyunca gelişen hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır. Jinekoloji alanında; dişi üreme organı ve üriner sistem bozukluklarında (rahim ve rahim ağzı kanseri) önleyici yöntemleri ve tedavileri sağlar. Gebelik ve riskli gebelik takibi, hamilelik öncesi, hamilelik sırasında ve sonrasında periyodik kontroller yapılmaktadır.

Kardiyoloji; doğuştan kalp hastalıkları, aritmiler (kalp ritim bozuklukları), koroner arter hastalıkları, hipertansiyon gibi hastalıkların; Ekokardiyografi, Elektrokardiyografi (EKG), Kalp Stres Testi (Eforlu EKG), Ritim Holter, Holter, kandaki kalp enzimlerinin ölçümlenmesi, Koroner Anjiyografi tanı yöntemlerini kullanarak teşhis ettiği hastalıkların tedavisi ile ilgilenen branştır.

Kulak Burun Boğaz; baş dönmesi, kulak çınlaması, burun kemiği eğriliği (septoplasti), burun şekil bozukluğu (rinoplasti), horlama cerrahisi, endoskopik sinüs cerrahisi, bademcik, geniz eti ameliyatları, radyofrekans konka cerrahisi, kepçe kulak ameliyatları, gribal enfeksiyonların tedavilerini uygulayan branştır.

Nöroloji; beyin ve omurilik sinir sistemine bağlı çevresel olarak gelişen kasların hastalıklarıyla ilgilenen, cerrahi uygulama dışında EEG, EMG gibi tanı yöntemlerinden faydalanarak epilepsi (sara hastalığı), demans (bunama), hareket bozuklukları (Parkinson), beyin damar hastalıkları, amnezi (unutkanlık), inme, felç, narkolepsi (uyku hastalığı), migren, ALS (amyotrofik lateral skleroz), MS (multipl skleroz), nöropati ve benzeri hastalıkların tedavisini gerçekleştiren branştır.

Ortopedi ve Travmatoloji; doğuştan ve kalıtımsal eklem hastalıkları (kalça çıkıklığı, bel eğriliği, çarpık ayak), travmalar sonucu oluşan uzuv deformasyonları, kas- iskelet sistemi tümörleri, pediatrik (çocuk) ortopedik hastalıkları, el ve el bileği / ayak ve ayak bileği hastalıkları (kireçlenme, menüsküs yırtıkları, bağ yaralanmaları, burkulma ve ezilmeler, sinir sıkışması, tetik parmak, tenisçi dirseği), omurga ve omurga eklemi hastalıkları, kalça ve diz eklemi hastalıkları, ortopedik enfeksiyonlar, kırık eklemlerin kaynama problemleri gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır. Protez cerrahi uygulamaları ve artroskopi (kapalı ve açık ameliyat) ameliyatları gibi tedavi yöntemleri bu branşın alanına girer.

Plastik ve Estetik Cerrahi; kısaca hasar görmüş doku ve organların onarımı ile ilgilenen branştır. İş kazaları sonucu oluşan travmalarda (parmak, kol, el gibi uzuv kopmaları) mikro cerrahi uygulamaları ile organ ve doku kaybının onarımı, Rekonstrüktif Cerrahi ile gerçekleştirilir. Ayrıca doğumsal anormallikler, gelişimsel bozukluklar, iyi ve kötü huylu tümörler ve diğer hastalıklar sonucu oluşan hasarların onarımı Rekonstrüktif Cerrahi ile mümkündür.

Üroloji; üriner sistem hastalıkları, ürogenital bozuklukları (idrar yolu enfeksiyonları), erkeklerin üreme ve üreme organı hastalıklarının (prostat ve prostat kanseri, mesane kanseri, testis kanseri), böbrek taşı, böbrek tümörleri, erkeklerde infertilite (kısırlık), impotans (iktidarsızlık), idrar kaçırma gibi hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenen branştır.

Psikiyatri, insan davranış dinamiklerini biyopsikososyal olarak açıklamak üzerine çalışan ve normal ile normal dışı (hastalık) davranış örüntülerini sınıflandırarak tedavi etmeye çabalayan tıp bilimidir.

Perinatoloji: yüksek riskli gebelik olarak ifade edilebilen, anne ve bebek sağlığını olumsuz etkileyebilecek, gebelik sürecinde ciddi sağlık problemlerinin gelişimine sebebiyet verebilecek hastalıkların veya koşulların takip ve tedavisini yürüten bilim dalıdır.